Malzemeler:
- 1 demet pazı (Bir parmak kalınlığında doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (Ufak küpler halinde kesilmiş)
- 1 çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 adet havuç (Ufak küplere kesilmiş)
- 1 adet kırmızı biber (Ufak küplere kesilmiş)
- 1 adet sarı biber (Ufak küplere kesilmiş)
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- İsteğe bağlı tatlı nar ekşisi
- İsteğe bağlı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları ekleyelim ve sararana kadar kavuralım.
- Başka bir tavada (neyi) kavurup kenara alalım ve üzerine çok az zeytinyağı gezdirip bir fiske tuz serpelim.
- Kavrulan soğanlara önce doğranmış havuçları, onlar biraz yumuşadıktan sonra da biberleri ekleyerek 2 dk kadar orta ateşte kavuralım.
- Doğranmış pazı, limon suyu ve nar ekşisi ekleyelim,baharatı katalım.Kısık ateşte pazılar yumuşayıp sönükleşene kadar pişirelim. Ocaktan aldığımız pazıya fıstıkları ekleyip servise hazır hale getirelim.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder