Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı
- ayçiçeği yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
Servis için:
- 200 gr bitter
- 2 yemek kaşığı krema
- 1.5 su bardağı vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
- Bir kapta toz şeker ve yumurtaları çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin.
- Mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı ufak muffin kalıplarına doldurup 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı krema ile birlikte eritin ve keklerin üzerine dökün.
- Sos üzerine frambuaz dizip, en üste vanilyalı dondurma yerleştirin. Sıkma torbasına doldurduğunuz çikolatalı sostan sıkıp servis yapın.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder