21 Temmuz 2014 Pazartesi

Saç dökülmesini önleyen faydalı besinler nelerdir?

Saç dökülmesi bayanların bayanların canını sıkan ve sağlık açısından oldukça önemli bir sorundur. Her ne kadar dönemsel dökülme diyerek geçiştirilse de saç dökülmesi normalden fazla ise önemli sağlık sorunlarına yol açabilecek ciddi bir durumdur.


Günlük hemen hemen 100 adet civarı dökülen saç teli normal karşılansa da bayanlar için sıkıcı bir durumdur. Hele ki temizlik konusunda titizler ise.


sac-dokulmesini-onleyen-besinler


Bu can sıkıcı durumdan sizi kurtaracak ve saç dökülmesini önleyecek besinleri sizler için derledik. İşte o besinler…


Somon: Balığın sadece beyniniz için faydalı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Somon, omega 3 yağ asitleri bakımından zengindir. Bu yüzden saç dökülmesini önleyen en etkili besinlerden biridir. Eğer saç kaybından korkuyorsanız somon, ton balığı gibi balıkları tüketmeye özen gösterin.


Ispanak: Kemikleri besleyen süper sebze ıspanak, vitamin, antioksidan ve mineraller içerir. Ispanağı ister pişirin, isterseniz smoothie yaparak için, isterseniz de salataya koyun. Her şekilde faydalı bir besindir. Saç dökülmesi sorununuz varsa, ıspanağı ihmal etmeyin.


Yumurta: Yumurta, yararlı mı yoksa zararlı mı diye hep tartışmaya açık bir yiyecek olmuştur. Eğer saç dökülmesinden şikayetçiyseniz yumurtayı kesinlikle daha sık tüketmeniz gerekir.


Yulaf: Saç ve saç derisi sağlığı için gerekli olan mükemmel bir biyotin kaynağıdır. Kahvaltı yada ara öğün olarak tüketebilirsiniz.


Havuç: Salatada yada gün içinde sağlıklı atıştırmalık olarak yediğimiz havuç da saç dökülmesini önlemeye yardımcı besinler arasında yer alıyor. Lezzetli olmasının yanında, saç derisi sağlığı için gerekli olan yağların üretilmesini teşvik eder.


Mercimek: Mercimek, ihtiyacınız olan vitamin ve minerallerle doludur. Protein kaynağı mercimek hem kaslarınıza hem de saçınıza oldukça faydalı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder