24 Temmuz 2014 Perşembe

Kalpli çilekler ile tatlılarınızı süsleyin!

kalpli-cilekler-ile-tatli-susleme


 


Bu güzel ve lezzetli tatlıyı yapmak için ilk olarak alt taban için kek pişirmelisiniz. Bu herhangi bir kek olabilir veya etimekten faydalanabilirsiniz. Daha sonra orta katman için muhallebiye ihtiyacınız var. İster tavukgöğsü, muhallebi isterseniz de irmikli tatlı olabilir. Bu kısma kadar kullanacağınız malzemeler dışından önemli olan çilekli jöle ve taze çilekler.


Jölenizi ister jelatin tozu ile evde hazırlayabilir isterseniz de hazır paket jöleler kullanabilirsiniz.


Çileklerinizi ikiye bölüp, orta kısmından bir parça çıkararak kalp şekline getirmelisiniz. Bunu tüm çileklere uyguladıktan sonra sıra tatlının üzerini süslemeye geliyor. İstediğiniz şekilde kalpli çilekleri dizip üzerine renkli jöleyi dökün. Böylece tatlınız hazır hale gelir. Bu işlemi küçük kaselerde tek bir çilek ile süsleyerek de hazırlayabilirsiniz.


Örnek bir tatlı tarifi için ÇİLEKLİ İRMİK TATLISI‘ndan faydalanabilirsiniz.


jöleli-tatlilari-kalpli-cilek-ile-susleme


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder