22 Temmuz 2014 Salı

Gökkuşağı boncuk dokuma örgü bilezik yapımı

gokkusagi-boncuk-dokuma-bilezik-yapimi


Daha önce boncuk bilezik yapmamış ve bu dokuma örgü modelinin zor olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Oldukça kolay olan bu bilezik modelini resimli anlatımla açıklayarak yapabilmeniz sağlayacağım. Yaz günlerinin cıvıl cıvıl renkleriyle bütünleşen gökkuşağı modelini daha sade tonlarla yaparak kıyafetlerinize zarif bir uyum sağlayabilirsiniz.


İlk olarak yapmanız gereken 7 farklı tonda renkli küçük boncuklardan almalısınız. Daha sonra misinaya boncukları dizerek boncuk döngülü bantları hazırlamalısınız. Bunun için ilk olarak bir tondan başlayarak boncukları dizmelisiniz. İlk olarak misinaya 16 boncuk dizmeli daha sonra diğer renk boncuktan misinanın iki ucunu da geçirerek daire oluşturmalısınız. Daha sonra yine misinaları ayırarak iki taraftan da 8′er boncuk dizerek başka renk boncukla birleştirmelisiniz. Bu döngüsel işlemi bileğinizin ölçüsüne göre ayarlayarak tamamlamalısınız.


Bu işlemi tamamladıktan sonra yukarıda gösterilen yöntemle iç içe geçirerek örmelisiniz. Bileğinizin ölçüsünde ördükten sonra iki uç kısmına kopça boncuklar dikerek bileziğinizi tamamlamalısınız. Kolay gelsin…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder