23 Temmuz 2014 Çarşamba

Çilekli irmik tatlısı tarifi

Malzemeler:


  • 1 litre süt

  • 8 çorba kaşığı irmik

  • 8 çorba kaşığı toz şeker

  • 2 paket vanilya

  • 500 gram şeker

Üzeri için:


  • 2 paket tart jölesi

  • 2 çay bardağı vişne suyu

  • 2 çorba kaşığı toz şeker

  • Vanilya

cilekli-irmik-pastasi-tarifi


Hazırlanışı:


  1. Süt ve toz şekeri bir tencereye alıp ateşe oturtun. Süt ısınınca irmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.

  2. 2-3 dakika karıştırarak soğutun. Karışımın yarısını kelepçeli kalıba yayın. Üzerine çilek dilimleri dizin. Kalan irmikli karışımı kalıba dökün. Çilek dilimleri ile süsleyin.

  3. Bu arada tart jölesini vişne suyu, vanilya ve toz şeker ile karıştırıp pişirin. Kıvam alınca ocaktan alıp, karıştırarak soğutun. Jöleyi pastanın ortasından başlayıp, kenarlara yayarak çileklerin üzerine dökün. Soğutun. Kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun….





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder