Malzemeler:
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
- 2 adet patates
- 5-6 kaşık un
- Tuz
- 1 adet kuru soğan
- 5-6 dal maydanoz
- Sumak
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Hazırlanışı:
- Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.
- Bu arada kızartma tenceresine sıvı yağı kızdırmak üzere koyun.Önce patatesleri kızartın.
- Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın.
- Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.
- Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.Soğanı piyazlık doğrayın.
- Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Ciğerimiz servise hazır.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder