Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 orta boy soğan
- 1/2 kg ıspanak
- 3/4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 miktar tuz
- 1 miktar karabiber
Hazırlanışı:
- Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim.
- Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.
- Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım.
- Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harç yayarak diğer kenarı üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım.
- Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşli arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerileri altın sarısı renk alana dek kızartalım.
- Sonra göğüs etlerini ısıtılmış 200° ısılı fırında 15 dakika daha pişirelim. Fırından alıp kürdanlarını çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder