2 Haziran 2014 Pazartesi

Ispanaklı tavuk göğsü sarması tarifi

Malzemeler:


  • 2 adet tavuk göğsü

  • 1 orta boy soğan

  • 1/2 kg ıspanak

  • 3/4 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

  • 1 miktar tuz

  • 1 miktar karabiber

ispanakli-tavuk-gogsu-sarmasi


Hazırlanışı:


  1. Kemiksiz tavuk göğüslerinin iç kısımlarından birer dilim kesip çıkararak göğüs etini inceltelim ve arkalı önlü tuz ve karabiber serpelim.

  2. Tavaya sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavuralım.

  3. Yıkayıp suyunu iyice süzdüğümüz ıspanak yapraklarını doğrayarak ekleyelim. Ispanaklar pörsüyene dek kavurarak tuz ve karabiber ekleyip ateşten alalım.

  4. Tavuk göğüslerinin iç kısmına ıspanaklı harç yayarak diğer kenarı üzerine kapatalım. Kenarlarını kürdanla teğeller gibi tutturalım.

  5. Göğüs etini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa batırıp çıkararak kızgın sıvı yağda ve ağır ateşli arkalı önlü, sık sık çevirerek üzerileri altın sarısı renk alana dek kızartalım.

  6. Sonra göğüs etlerini ısıtılmış 200° ısılı fırında 15 dakika daha pişirelim. Fırından alıp kürdanlarını çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder