9 Haziran 2014 Pazartesi

Hamsili pilav tarifi

Malzemeler:


  • 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)

  • 1 su bardağı pirinç

  • 1 kuru soğan

  • Çam fıstığı

  • Kuş üzümü

  • Karabiber

  • Tuz

  • Sıvı yağ

hamsili-pilav-oktay-usta


Hazırlanışı:


Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım. Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim.


Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım. Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım.


Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım. Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.

Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.


Afiyet olsun…





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder