16 Kasım 2014 Pazar

Pastel tonlarda yatak odası dekorasyonu

İç tasarım söz konusu olunca yatak odası dekorasyonu ön planda gelir. Çünkü huzurlu ve rahat bir uyku, güzel rüyaları getireceği gibi sabah güne enerjik başlamanızı sağlar. Tabi bunun içinde yatak odası dekorasyonunun huzur verici ve rahatlatıcı bir enerjiye sahip olması gerekir. Kasvetli bir ortam sadece içinizi sıkmakla kalmak bütün enerjinizi alt üst eder.


Nötr, pastel tonlar yatak odası dekorasyonu için ideal renklerdir. Çünkü gözü, zihni yormaz ve böylece pozitif enerji yayar. Bu tonlar genellikle krem, kahverengi, bej, gri, kum rengi gibi soft renklerdir.


kahve-tonlarinda-yatak-odasi-dekorasyonu


Yatak odası dekorasyonunda yatağın arkasındaki duvar oldukça önem taşır. Oraya koyacağınız tablo, aydınlatma ve duvar kağıtlarını zevkinize en uygun şekilde gözü yormayacak renklerde seçmelisiniz. Ayrıca yatağın karşı kısmına denk gelecek televizyon ve ayna oldukça iyi bir seçenek olabilir. Geceleri televizyon izlerken uykuya dalabilir, sabahta kendinizi görerek güne gülümseyerek başlayabilirsiniz.


Oda için yeşil yapraklı çiçekler seçebilirsiniz. Fakat çiçeklerin yapay olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü canlı çiçekler fotosentez yaparak geceleri odaya karbondioksit salgılayabilir. Bu yüzden tercihinizi yapaylardan yana kullanmalısınız. Çiçek görümü odanın renklerine ve atmosferi için önemli bir detay olabilir.


Diğer bir detayda halı döşemeleri. Halı olarak tercihiniz krem, bej ve beyaz tonları olmalıdır. Odayı boğmaması için bu tonlar iyi seçenektir. Hatta yerden ısıtma sistemi kullanırsanız halı kullanmanıza gerek yok.  Ki yerden ısıtma sistemleri yatak odaları için oldukça iyi bir fikir, sabah sıcacık yatağınızdan çıkınca sıcak bir zemine basmak sizi rahatlatacaktır. Tabi ki bir de soft bir oda istiyorsanız tercihiniz ahşap, laminat parkelerden kullanmalısınız. İsteğe bağlı birde taş duvar döşemeleri de kullanabilirsiniz.


İşte sizler için seçtiğimiz pastel yatak odası dekorasyonları…


 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder