Malzemeler:
- 2,5 su bardağı un
- 1 küçük paket margarin ve 1 ince dilim ilave (150 gr.)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Limon kabuğu rendesi
- Vanilya
- 2 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı:
- Un elenir. Ortasına yağ, pudra şekeri, yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
- Hamur ikiye ayrılır. Bir tanesine elenmiş kakao katılır, yoğrulur.
- Hamurlar ayrı ayrı parmak genişliğinde yuvarlanır. Sonra birbirine dolanıp iki parmak uzunluğunda kesilir.
- Tepsiye dizilip, orta hararetli fırında pişirilir. (10-15 dakika)
Not: İstenirse hamurlar merdane ile açılıp üst üste konarak sarılır ve dilimlenerek de pişirilir.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder